Despre Partenerii noștrii

Asociația Diogene

„SOCIAȚIA CULTURALĂ DIOGENE este formalizarea instituțională a Teatrului Studențesc THESPIS și urmărește să sprijine realizarea de piese de teatru sau alte evenimente artistice, să stimuleze interesul publicului pentru dialog, dezbatere, implicare socială, artă alternativă, să faciliteze accesul publicului la manifestări teatrale și culturale, promovând valorile culturale și civice ale Timişoarei. De asemenea, realizarea, sprijinirea și promovarea de producții, manifestații, ateliere interdisciplinare (teatru, muzică, dans etc.) sunt alte obiective ale asociației.

Teatrului Studențesc THESPIS a fost înființat ca un spațiu artistic care să permită exprimarea liberă prin teatru, în 1965, de către Diogene V. Bihoi (1947-2002). „THESPIS-ul oferă odraslelor sale diverse puncte de tangenţă cu fenomenul teatral, spectacular şi cultural în general, posibilitatea de a se exprima liber, tinereşte şi, mai presus de toate, omeneşte. Da, omeneşte, pentru că asta implică diverse conotaţii, adevăruri pe care le purtăm cu toţii în noi, uneori în forme mult prea latente, forme hibride de cunoaştere a propriului sine şi a Celuilalt, de investigare a naturii umane, forme primare de creativitate şi expresie” (Diogene V. Bihoi).

Din această familie teatrală au făcut parte de-a lungul timpului sute de oameni, care acum sunt răspândiţi pe toate continentele şi activează în toate domeniile (unii în teatru, alţii în show-bussiness, unii în media, alţii în medicină, unii în ştiinţele umaniste, alţii ingineri).”

Pokret Gorana Vojvodine (PGV)

„Pokret Gorana Vojvodine (PGV este un ONG fondat în Sremski Karlovci, Serbia, în 1960. Principalul obiectiv al acestuia este de a crea încuraja și ghida participarea activă a comunităților locale la dezvoltarea durabilă prin educație, voluntariat, promovare și advocacy la toate nivelurile. Domeniile principale de activitate ale ONG-ului sunt:

1. Educare pentru dezvoltare durabilă: • Programe educaționale pentru copii • Activități educaționale non-formale pentru tineri • administrarea Clubului de Tineret Sremski Karlovci (SKOK)

2. Program de dezvoltare durabilă locală: • revitalizarea ariilor naturale protejate • dezvoltarea serviciilor de ecoturism

3. Program de advocacy. • advocacy pe tema eficienței energetice • participarea la procesele de recunoaștere și valorificare a activității de tineret și de voluntariat.

PGV utilizează o gamă largă de instrumente culturale în implementarea programelor sale. PGV este membru deplin al rețelei de tineret din Europa de Sud-Est și al NAPOR (Asociația Națională Lucrătorilor de Tineret).„

ANIBAR

„ANIBAR este una dintre cele mai importante organizații non-guvernamentale din Kosovo, fondat de un grup de tineri artiști care și-au demonstrat entuziasmul și viziunea de a promova cultura în ultimele zece ediții ale Festivalului Internațional de Animație cu acelai nume.

Anibar a investit în consolidarea capacităților tinerilor și copiilor din Kosovo prin training-uri, ateliere, dezbateri și alte activități care le-au permis artiștilor balcanici interesați să își crească vizibilitatea pe piețele internaționale. Anibar și-a stabilit o reputație ca organizație responsabilă, inovatoare și incluzivă la nivel local, național și internațional din 2010. Anibar și-a dezvoltat planul strategic pentru următorii câțiva ani și a adoptat 3 domenii prioritare: educația civică, dezvoltarea culturală și producția de filme . Misiunea sa actuală în cadrul acestei strategii este de a sparge apatia civică locale și regionale prin activism cultural.”